2021-07-30 597 views
真心有驚喜,我第二次食酸菜魚,以前在深圳食過,以前可能去咗比較細間嘅餐廳,覺得酸菜魚冇咩特別。 反而食過呢間之後,真係有啲驚喜🤣因為我不能吃太辣,所以我已經覺得夠辣味。 我哋一來到就嗌咗個小份酸菜魚,個碟大到喊,真係好有特色幾個朋友一齊食。加咗寬面 (似薯粉)和荀。 我覺得啲魚真係好滑,熟到啱啱好,完全唔會「鞋」唔會太軔。湯底係比較油膩,我開頭都唔飲個湯底,後來朋友叫我試吓湯底撈飯,結果真係超好味😋反而另一個正經雞被絲比較遜色,辣椒比較多,而且比較乾身。不過整體都合格,只係未去到一鳴驚人嘅感覺。 而且啲侍應好好,飲完一支水佢哋馬上同你玩第二支,食呢個酸菜魚真係飲咗幾支水 😂

反而食過呢間之後,真係有啲驚喜🤣

2021-07-27
$155 (Dinner)
  • 小份酸菜魚