2006-07-04
上幾個星期同大肚老友預祝,o尋日同best fd慶祝,所以今次算第二餐。有二、三、四道菜式的自選、有1人八道菜、又有幾款2人餐,總知有好多款set dinner任君選擇。呢排食滯o左,唔想食太多,所以唔叫set,只係散叫三款。煙三文魚芝士批-濃濃的芝士配與三文魚,當然是好夾,兩者的味道都食突出,最失敗就係酥批底,是腍的、唔鬆化、無牛油香、又濕。煎鵝肝-煎得算ok啦,外層幾脆,但內裡好熟。醬汁好唔掂,太重蜜糖,味道過甜。其實鵝肝本身都幾溜,再加甜甜的蜜糖,真係溜上加溜。軟心朱古力-不是高濃度的黑朱古力,我估大約55%左右的,焗得都算不錯,好流心,只可惜沒有配埋雲呢拿雪榚。而best fd佢話太肚餓叫了8道菜的set dinner,每道菜份量細細,而每道菜又隔成十分鐘才上,真係好似食高檔法國菜一樣,最後要我們不停催促才上其他。雖然best fd都係食得之人,我當然唔蝕扺有偷食了少少。第一個係炸蟹肉餅-夠熟又夠脆,真是有蟹肉的。鵝肝醬-沒有鮮味,有一陣勁重的羶味,肯定唔係純正鵝肝,應該混了其他肉肝。青檸雪芭-其實味道唔錯,有青檸的清香,不過質地較實,唔似雪芭,大蝦芝士意大利飯- o岩晒bes
呢排食滯o左,唔想食太多,所以唔叫set,只係散叫三款。
雖然best fd都係食得之人,我當然唔蝕扺有偷食了少少。
第一個係炸蟹肉餅-夠熟又夠脆,真是有蟹肉的。
大蝦芝士意大利飯- o岩晒best fd,又係香濃的芝士味,飯亦煮得不錯,口感適中,不會過硬或過腍。
雪榚蘋果撻-雖然我無食,但best fd話唔錯,沒有肉桂味。不過以我肉眼看,個撻應該麻麻地,都係唔夠鬆化,又好腍。
其實服務唔太掂,個個都"烚烚"地,唔得醒目。埋單五舊水,以地方環境好似唔值。