2023-02-27
.QUE今日去左Citygate 上面嘅新酒店 The Silveri Hong Kong 🇭🇰 銀樾美憬閣酒店staycation 🏩🥰,經過見到之前好鍾意食嘅QUE🤤………. 🐮月見燒牛肉丼配意大利飯($168)燒牛肉🥩燒得半成熟,望落好粉嫩,面層淋上燒牛肉汁,意大利飯配上忌廉汁,唔會太濃味搶左主角燒牛肉嘅香味🤤……….🦀松葉蟹肉甲羅燒意大利飯配蟹籽及海膽忌廉汁($198)海膽汁混入了意大利飯,感覺松葉蟹🦀肉甲羅燒意大利飯配蟹籽及海膽忌廉汁會比月見燒牛肉🐮丼配意大利飯較為濃味,海膽忌廉汁意大利飯及甲羅燒🦀均為主角,而且唔會搶左大家嘅光環🥰……….今次係我地第2️⃣次食QUE💁🏻♀️💁🏻♂️第一次係沙田新城市廣場分店食,一直都想食第2次😆係罕有地我會鍾意食嘅日式🇯🇵西餐💯……….評分:味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5性價比:🌕🌕🌕🌗🌑3.5/5回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕5/5服務:🌕🌕🌕🌑🌑3/5整體:🌕🌕🌕🌕🌑4/5……….
QUE
……….
🐮月見燒牛肉丼配意大利飯($168)
……….
🦀松葉蟹肉甲羅燒意大利飯配蟹籽及海膽忌廉汁($198)
評分:
味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5