2013-09-01 14 views
因為報刊廣告發現左呢間韓食店,今日在銅鑼灣,馬上要來朝聖,到達時是晚上7時,已有好多人在等候,拿飛仔後,望望店內,座位不多,都有d諗住打退堂鼓,但又超想試,最後唯有等……等了半個鍾有點後悔,因為本身已很累,而且要站著等,加上見到有好幾次的二人枱又合埋變四人枱,所以都有點燥,想走但又唔甘心,最終等左一個鍾終於有位了。等嘅時候,已經諗好哂食咩,所以一坐低即刻點菜。幸好超菜速度超快!沙律叫左“香蔥伴炸雞”,蔥切成一條條又長又幼伴著辣椒醬,食落都幾辣,而炸雞上面仲有沙律醬撈埋一齊食,炸得ok脆,但個人認為可以再脆d,另外雞皮比例略嫌過多,肉很小。黑蚊蚊嘅“烏卒卒”嚟喇,雖然配料只有兩粒墨魚仔,但墨魚是非常新鮮,再加上特別嘅醬汁,同埋有點點微辣刺激味蕾,好不驚喜, 加上一啖一口的食,超級爽,多想整碟獨佔啊>0<!另叫了“太陽蛋泡菜飯”用一個大煎pan盛著,好有住家feel,太陽蛋非常搶鏡,這裡不會幫客人拌飯,不打緊,自己伴還好,可以玩下,蛋是正常的沒有煎燶,泡菜飯固然之辣,幸好不算很辣,伴飯的還有紫菜同埋小小肉,開始吃時覺得普普通通,但食落又覺得幾好食,美中不足的是沒飯焦吔~這裡
等嘅時候,已經諗好哂食咩,所以一坐低即刻點菜。
幸好超菜速度超快!
這裡有提供一jarjar的特飲,雖然賣相很吸引,但索價$88一jar,而且我地得兩個人,所以無點到,都係等下次有3,4個人嘅時候同埋唔係好多人等位嘅時候先試啦。
Other Info. : 來這裡吃飯一定要預左所有野都會有點辣的,如不能吃辣就要考慮一下了”
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)