2023-03-31
[佛都有火]🙂🙂🙂🙂06:55到場07:10pm落單叫咗一個鍋/一碟牛/一柞洛神山楂/一碟菜/一個烏冬/一個套餐D食海鮮 一共 $712 兩個人等咗半個鐘先嚟個鍋同嘢飲,催單之後再嚟一個烏冬,又等咗半個鐘,加埋足足一個鐘,係60分鐘,凍飲都熱埋,淨係飲咗一啖湯,一舊雞,乜都冇食過。個staff同我哋check單,先話個海鮮餐冇落到😀,而家幫我哋補返😀,多謝曬。與此同時碟牛一個鐘之後終於嚟到,但我已經完全食唔落,呢間嘢當人乞衣咁,我就話我哋唔食喇,個staff即刻勁大聲話:⚠️「唔食都要埋單嫁喎‼️」我嚇到呆咗,即係咩意思?等一個鐘頭乜都冇仲要俾佢當我食霸王餐想唔俾錢?我叫個鍋嚟冇餸食淨係飲湯底?食烏冬?飲花茶?同佢嘈啦,話等咁耐乜嘢都冇喎,佢即刻拎住碟牛擺喺我面前話:⚠️「咪嚟咗囉‼️呢啲唔係嘢呀⁉️」⚠️「我哋發現漏單都即刻同你補返啦❗️我哋有咩錯⁉️」⚠️「一個鐘其實唔係好耐啫❗️個個都係咁等嫁啦⁉️」真係輸咗。會唔會係用一個鐘嚟淨飲花茶食烏冬去等碟牛同海鮮?個staff仲西口西面咁拎手機影返我。成個過程冇提及過點樣處理,完全唔覺得有問題,淨係keep住問⚠️「咁你想點呀❓」最後俾咗$213,話其他嘢當送
06:55到場
07:10pm落單
⚠️「唔食都要埋單嫁喎‼️」
同佢嘈啦,話等咁耐乜嘢都冇喎,佢即刻拎住碟牛擺喺我面前話:
⚠️「咪嚟咗囉‼️呢啲唔係嘢呀⁉️」
⚠️「我哋發現漏單都即刻同你補返啦❗️我哋有咩錯⁉️」
⚠️「一個鐘其實唔係好耐啫❗️個個都係咁等嫁啦⁉️」
真係輸咗。會唔會係用一個鐘嚟淨飲花茶食烏冬去等碟牛同海鮮?
個staff仲西口西面咁拎手機影返我。
最後俾咗$213,話其他嘢當送俾我唔收錢🙂掂都冇掂過,轉過頭又拎返碟牛同烏冬走諗住俾第二枱客
有冇人可以話俾我聽打邊爐等一個鐘係等閒事😃係我見識少