2018-05-15
以前食台灣野永遠只會唸起西環,依家筲箕灣都有台灣野食唔洗走到咁遠!食既時候差唔多夜晚830,依然係坐滿曬人,好旺場啊!好彩唔洗等位!佢有套餐可以揀,一個主食+野飲+小食。主食揀左滷肉飯同牛肉面。兩樣都係食台灣野必食既!滷肉飯份量都算大碗,有一條菜同半隻滷蛋,個飯一黎到好大陣八角既味!食落唔算太肥,d肉好軟熟,因為唔係好油所以食落一d都唔覺得好漏!牛肉麵有4片牛肉,好霖好好食啊d牛肉,麵唔會煮得太爛,整體黎講都唔錯!小食揀左鹽酥雞,臭豆腐,另外加15蚊要多個大腸!跟餐得兩件鹽酥雞,望落就好大舊喇,但大部分都係炸粉,雞肉得好小,所以麻麻地!招牌臭豆腐果然係招牌,聞落唔算好臭,食落新鮮炸好,好好食啊!加埋甜醬同辣醬黎食,令到個臭豆腐再上一層樓!唔好睇小隔離個椰菜啊,佢係殗椰菜黎,脆得黎酸酸地,開胃得黎食得多炸野既話食呢個好解膩啊!而且仲解左臭豆腐個臭味,呢個有驚喜!大腸一黎到嚇親,冇唸過加15蚊個份量會咁多!全部都大舊,賣相好靚,可惜好睇唔好食,雖然好夠味,但實在係好韌,咬極都咬唔爛,要細細啖咁咬先吞到。
佢有套餐可以揀,一個主食+野飲+小食。
主食揀左滷肉飯同牛肉面。兩樣都係食台灣野必食既!
小食揀左鹽酥雞,臭豆腐,另外加15蚊要多個大腸!
大腸一黎到嚇親,冇唸過加15蚊個份量會咁多!