2024-03-20 491 views
越南老街📍:筲箕灣南安街93號鯉景大廈地下A號舖🚗:筲箕灣地鐵A2出口 步行6分鐘📞:+852 6774-7708💲:~HKD170/head for dinnerFood quality✔️:碳燒豬頸肉配扎肉撈檬👌🏼:越南西貢啤酒、生牛肉湯粉、牛油果香芒大蝦米紙卷❌:新鮮椰青總結:🤔筲箕灣嘅越式小店 餐牌選項唔多 做街坊生意所以性價比都幾合理 食物抵食雖然冇咩驚喜 附近朋友路過嚟食都幾止口癮😎🤔生牛肉湯粉可以揀河粉 檬粉同金邊粉 試咗河粉 份量簡直係驚人咁多😂最尾係食唔哂 生牛肉嘅份量都好多 但肉質就正常 大塊嘅 如果多啲香料味更出啲就更有越南風味🤔牛油果香芒大蝦米紙卷其實幾好食 兩大卷份量都好多 大大啖一口咬落去成口都係料 不過要118蚊 我就覺得比起其他 呢個略貴咗🤔越南西貢啤酒🍻就價錢合理 但說實話同其他啤酒好似冇咩大分別 試一次都夠😋碳燒豬頸肉配扎肉撈檬好抵食 大大舊燒豬頸肉同扎肉都係$68 仲要又厚身又多 肉質就硬同埋唔嫩 不過成大枝撈檬汁畀你任落唔嬲 惹味🤪😨嗰椰青開得太細 完全唔夠力開口食入邊啲果肉 另外汁份量有點太少 $48嚟講唔抵🥲
越南老街
📍:筲箕灣南安街93號鯉景大廈地下A號舖
🚗:筲箕灣地鐵A2出口 步行6分鐘
📞:+852 6774-7708
💲:~HKD170/head for dinner

Food quality
✔️:碳燒豬頸肉配扎肉撈檬
👌🏼:越南西貢啤酒、生牛肉湯粉、牛油果香芒大蝦米紙卷
❌:新鮮椰青

總結: