2022-11-04 343 views
又黎食左元朗,近期愛上左食潮式粉麵,今日放飯下下行見到呢間潮興門口幾靚仔又入去試下啦。店內環境好細 得6-7枱左右,睇下餐牌除左粉麵仲有d午市飯餐都幾平,但睇過d食評話飯一般所以穩陣食返粉麵好d,本身落單叫牛沙瓜試但師父話今日無,因唔係好多地方有想試下,可惜。五香牛雜河無得食沙瓜就求其食返牛雜河啦,份量都幾足,有牛膀1塊,草肚4塊,牛腸3件,牛肺2塊,牛膀食落無過特別鞋口,我平時唔太鍾意食都覺得ok,草肚腍得黎有d咬口,牛腸都夠腍無怪味,牛肺好厚切,不過食落好似咸左d,河粉質地幾好唔會易斷易碎,腩汁湯底值得讚,濃味得黎唔會飲到好口渴,睇黎無點落味精喎。原汁牛腩河同事揀呢份,牛腩睇落都好靚帶少少肥,同事就話咸左少少喎。豆漿原價10蚊,跟餐就5蚊,算幾抵飲幾大杯,個人覺得偏甜少少但都可接受。整體黎講今日食既野質素都不錯,可惜無得試牛沙瓜,下次有機會再黎睇下有無先。

原汁牛腩河
同事揀呢份,牛腩睇落都好靚帶少少肥,同事就話咸左少少喎。

豆漿

豆漿