最近無意中係IG發現咗呢間法式同日式嘅FUSION菜餐廳🤩第一時間😛係比嘅黃油雞一眼吸引住😛再睇埋餐廳嘅設計🧐🧐係呢家非常流行嘅流線型設計🤓🤓亦即係餐廳嘅枱櫈牆身都係一種波浪型嘅設計🤓🤓望落會同傳統法式西餐廳嚴肅嘅風格大有不同🤓🤓望落非常放鬆🤓🤓於是我同男朋友就決定係呢度慶祝我哋嘅2.5週年紀念啦(你無睇錯係2.5年🤪我哋係鍾意每半年慶祝一次嘅哈哈🤪🤪)餐廳係石板街位置對上😨係需要啲腳骨力去行呢個斜路上餐廳嘅🥵🥵不過先苦後甜🫠🫠做完運動先再食餐好嘅仲更有食慾😂😂嚟到餐廳後😂第一時間除咗比餐廳嘅設計吸引🧐🧐餐廳用咗L字形嘅座位設計比返兩人訂位亦係我非常欣賞嘅一個位👍👍👍因為L字形咁樣坐係會比面對面坐更加有親密感🥰🥰而啱啱一坐低🥰🥰🥰比大太陽曬住🌞🌞職員亦非常細心問我哋要吾要落窗簾👍👍👍行完大斜路再落埋個有氣水嚟飲就最正啦🥂🥂好驚喜嘅係🤔🤔餐廳竟然唔係上麵包😲😲而係上一款類似印度ROTI薄脆連一碗SOUR CREAM加 HERBS😲😲😲簡直係食到停唔到口😲😲要連上2碗呀🤣🤣🤣之後再上多個BABY RADISH 配上芥末醬比我哋清一清味蕾👍👍感覺就好似食日本野鍾意用酸薑比客人清走前面菜式嘅味

行完大斜路再落埋個有氣水嚟飲就最正啦🥂🥂好驚喜嘅係🤔🤔餐廳竟然唔係上麵包😲😲而係上一款類似印度ROTI薄脆連一碗SOUR CREAM加 HERBS😲😲😲簡直係食到停唔到口😲😲要連上2碗呀🤣🤣🤣之後再上多個BABY RADISH 配上芥末醬比我哋清一清味蕾👍👍感覺就好似食日本野鍾意用酸薑比客人清走前面菜式嘅味道再試新菜式一樣😉😉😉然後,職員就開始上前菜嘅部分啦💃💃

前菜首先第一道就係自家製煙燻海鯛魚配醃漬蕪青加法國柚子🍊🍋鯛魚本身脂肪唔算好多🐟🐟就咁食係非常清嘅一種魚🐟🐟但配上好似酸蘿蔔嘅蕪青同酸味味嘅柚子🍋就成為左一道昇華左嘅開胃前菜🔥🔥而另一道前菜則為吞拿魚配牛油果醬加乾蔥醬汁🥙🥙🥕乾蔥製成嘅醬汁除咗可以減輕左牛油果帶嚟嘅草青味之餘🥕🥕乾蔥嘅香味配合吞拿魚帶嚟嘅油脂感實在夾得岩岩好🥙🥗又係一道出色嘅前菜呀
Celebration
Anniversary