喺中環街市行完街🏺,少不免要食個lunch。去咗價錢相對富貴嘅Food Court搵食,呢間港式餐廳價錢算係相宜少少🤌🏻,畢竟坐開放式座位嘅Omakase都要價幾百蚊一位。搵個開揚嘅露天位坐低🌳,喺櫃檯叫完嘢食等一等就攞得,望落唔錯,味道就空有其表,起碼都俾啲正常嘅食物質素掛⋯————————————————👅酥炸雞扒擔擔麵($78)👎🏻 擔擔面湯底水汪汪,開頭有少辣,但中間有好突出嘅酸味😨,完全同上海擔擔面掛唔上關係。酥炸雞扒好似港女一樣咁厚粉,雞扒細細件,脆漿炸得偏硬,食完仲剩低半碟殼😵‍💫⋯ 面對食物我從來都好少浪費,今次係第一次想放棄唔食,雖然最後都勉強食晒🤢⋯———————————————— 🚩總結:簡單三個字:唔建議⋯———————————————— 🌟注意:午市套餐加$10先有熱飲,凍飲再加多$2————————————————📍 一喜地址:中環皇后大道中93號中環街市地下G11號舖.🗺地區:#bem 中環📥分類:#bem港式💰人均消費:#bem_51至100蚊

————————————————
👅酥炸雞扒擔擔麵($78)

🚩總結:簡單三個字:唔建議⋯
🌟注意:午市套餐加$10先有熱飲,凍飲再加多$2