2019-12-16
是日一行二人黎搵午餐食,知道西貢都幾出名呢類東南亞餐廳,店員又招呼我地入去,所以入去試下。睇左陣餐牌,最終點左兩客雙拼既泰式雞飯,我食泰式雞肉牛展飯,朋友就係泰式雞肉魚餅飯。一落完單未上飯前,店員先會先俾左例湯我地,雖然唔知咩湯,但飲落幾好味,而且都唔太係味精湯既味。有同朋友交換到啲餸黎食,先講朋友果魚餅,冇咩特別,都係煎香左既泰式魚餅既味道。到我自己果泰式雞肉牛展飯。先講果飯,係海南雞果隻油飯但少左香茅味,因為我唔中意香茅味,所以覺得呢款油飯超好食,唔會太油,撈到果味岩岩好,夠香。啲牛展炆到好入味,即使冇上面果汁都夠哂味。雞件好滑,而且好中意佢果泰式酸辣醬,好惹味,我點哂成兜甘滯。整體黎講,食物唔錯,招呼都幾熱情。間唔中食下呢啲碟頭飯都幾好。