2019-04-30 4905 views
間餐廳已經成為我哋家族聚會首選,皆因佢哋嘅嘢食一直保持水準,啲侍應又nice,環境舒適,總會令人有賓至如歸嘅感覺。因為每次來都係家族聚會,所以都會訂定位,提醒大家,如果大時大節,記得預早一個月訂座啊!呢到裝潢好有特色,仲有落地玻璃大水缸,新鮮游水海鮮任君選擇。招牌杏汁花膠白肺湯~每次都會點嘅,味道濃郁,材料充足,每一啖都清香優雅。明爐蜜汁叉燒~肥瘦相間,餸飯一流。鮑汁扣鵝掌~點埋個酸汁,開胃水煮魚選用咗上等花椒熬製而成,魚肉厚身,煮得啱啱好,有少少麻,辣得好過癮,不過我最欣賞嘅係啲粉!浸耐些少更惹味,師傅會跟人數比份量,絕對人人有份,永不落空。原隻炸蝦球~大大隻,已炸至成個卜卜脆,連個蝦頭都可以食埋。皮脆肉嫩嘅燒雞記得應該係有欖角、生薑等材料佢哋會有套餐,價錢中肯,份量會跟人頭數變更,每樣餸都選料新鮮,製作認真。除咗晚市,佢哋午市會提供點心,有創意得來又不失口感,推薦各位可以一試。

白肺湯

蜜汁叉燒

明爐蜜汁叉燒~肥瘦相間,餸飯一流。

鵝掌

鮑汁扣鵝掌~點埋個酸汁,開胃

水煮魚

炸蝦球

原隻炸蝦球~大大隻,已炸至成個卜卜脆,連個蝦頭都可以食埋。

脆皮吊燒雞

皮脆肉嫩嘅燒雞

古法蒸頭腩

記得應該係有欖角、生薑等材料

瑤柱蛋白炒飯

上湯時蔬