2024-06-21 250 views
天氣熱辣辣,真係冇乜胃口,第一時間就諗起食啲辣嘢刺激下食慾,所以今日特登走去熊貓小雲吞買外賣返屋企食。芝麻手撕雞:雞肉鮮嫩多汁,味道帶有鹹香,有柔軟的咀嚼感。QQ水晶拉皮:皮薄Q彈,有一定的韌勁,入口感受到咀嚼時的軟糯。我自己揀咗BB辣,非常好味開胃。涼拌豬耳:豬耳有嚼勁同時帶有軟嫩的肉質感,辣味同樣令人醒胃。紅燒肉上海粗麵:肥美的紅燒肉絕對不會令人失望,麵條粗大彈牙,連同美味的湯底,令人非常滿意。香脆紅糖糍粑紅糖的香甜味濃郁,搭配上糍粑本身的清甜,外層酥脆、內裡綿密軟糯的口感,讓人回味無窮。香脆花生一樽樽預先整好咗吃起來時十分方便,而且又不失其焦脆酥香的口感。其味道鹹香交融,用來搭配粥粉麵飯都非常合適。

芝麻手撕雞:
雞肉鮮嫩多汁,味道帶有鹹香,有柔軟的咀嚼感。

QQ水晶拉皮:

涼拌豬耳:
豬耳有嚼勁同時帶有軟嫩的肉質感,辣味同樣令人醒胃。

紅燒肉上海粗麵:

香脆紅糖糍粑