2022-05-16
#chuchu食在青衣📍 別府駅前料理 嗰日同🐷仔係青衣睇戲就快快脆脆食野,入咗呢間🐷食過外賣,唔難食嘅!試吓佢堂食!有得食一人火鍋,🐷仔想食不過我哋唔係好夠時間!總結行開可以食下,唔洗專登黎—————————————————————❣️ 御善二人前 $288因為唔想諗就嗌左個set唔洗煩!🥗豆腐胡麻沙律好大兜!面頭有木魚絲,麻醬都幾多,可以撈晒青瓜絲同沙律菜,開胃!幾fresh!🥟雞胸軟骨餃子餃子幾好食!入面係有啲較骨幾有咬口,好有口感!不過個皮煎得有啲乾!🐟鹽燒鯖花魚燒得好香!即刻燒,燒到個皮卜卜脆!淡淡嘅魚油香,唔會太腥!🍜黑蒜油腩肉拉麵欣賞佢腩肉會煎左先,煎得好香,不過拉麵就有啲普通,糖心蛋好食!湯底係似出前一丁黑蒜油湯底,鹹左啲!🥘海鮮味噌石頭炒飯🐷好鐘意食石頭鍋飯嘅飯焦,呢個除咗飯焦就唔好食,因為佢啲海鮮係魷魚同蝦,冇乜味🥲🍇巨峰乳酸梳打🐷仔飲,唔知乜味,不過佢飲曬🍋柚子蜂蜜梳打幾好!唔會太甜!.❣️三文魚壽司(2件)$17嗌完個set,🐷仔仲話要再嗌野食,所以就比佢嗌個壽司!但呢個三文魚係同爭鮮一樣級數🤣—————————————————————不專業評分👅好味指數:6/1
📍 別府駅前料理
❣️ 御善二人前 $288
因為唔想諗就嗌左個set唔洗煩!
🥗豆腐胡麻沙律
🥟雞胸軟骨餃子
🐟鹽燒鯖花魚
燒得好香!即刻燒,燒到個皮卜卜脆!淡淡嘅魚油香,唔會太腥!
🍜黑蒜油腩肉拉麵
🥘海鮮味噌石頭炒飯
🍇巨峰乳酸梳打
🐷仔飲,唔知乜味,不過佢飲曬
🍋柚子蜂蜜梳打
幾好!唔會太甜!
❣️三文魚壽司(2件)$17
不專業評分
👅好味指數:6/10
💰性價比:7/10
👍🏻推薦:5/10
—————————————————————
🏡地址: 別府駅前料理 (青衣城) (青衣)
青衣青敬路33號青衣城301號舖
👉🏻杏花邨同火炭都有分店
#chuchu食日本野
Follow🐷 @chuchu_hkfoodie
tag埋你啲朋友仔like下我啲po♥️
需要你的支持喔🥺🙆🏻♀
🐷💬每一篇食評都好認真打架
#香港美食 #hkfood #852food #相機食先 #香港好去處 #hkfoodie #hkblogger #hkfoodiestagram #週末好去處 #食好西 #美食推薦 #好食 #食食食 #tasty #美食 #飲品 #甜品#follow #like #like4like #人氣食店