同合作夥伴有要事傾,通常無咩所謂既我,今晚主動發板話食泉章居。老字號既泉章居,見證住香港昔日繁榮時代,根據叔叔描述,當年香港百業興旺,基本上各行各業貿易都賺到盆滿缽滿,泉章居就係一個中高產階級食飯聚會之地,老闆們都會大手筆比tips,侍應們服務態度殷勤無比(因為個個都有tips嘛),食完飯就會直落桑拿,小姐數千元起。來到今日,泉章居基本上係平民都可以進出用餐既地方。鹽焗雞,泉章居馳名小菜,雞肉一如意料中嫩滑,咸度剛剛好。豉汁蒸白鱔,嫩係嫩,感覺落生粉有點多,食落明顯滑溜溜得滯。$348二人餐,可以選擇鹽焗雞(例)/霸王雞(例)/河鮮一條(約一斤),加兩個小菜(款式多元化),人均100幾有咁既質素,絕對可以接受。偶爾清淡食番中菜,為忙碌生活增添一份安穩的感覺,唔知你地有無咁既體會呢?

鹽焗雞,泉章居馳名小菜,雞肉一如意料中嫩滑,咸度剛剛好。

豉汁蒸白鱔,嫩係嫩,感覺落生粉有點多,食落明顯滑溜溜得滯。