2024-06-27
📍 已經係3訪了! 以深啡色木系裝修為主軸 帶點日式情懷 店面位置不多 但感覺溫馨舒適🙋🏻♀️ 食物種類以大阪燒 輕食烏冬 烤蛋糕Pancake為主💟🌀 香煎虎蝦 配咖哩湯烏龍麵聞到隔離台咖哩烏冬香氣 忍唔住都要點😂 咖哩質地唔算杰身 但味道香濃有掛汁 配上京蔥/ 粟米粒等配料 配搭簡單但味道很不道! 虎蝦有略為煎香 冇雪藏味幾彈牙👍🏼🌀 帶子大阪燒可選蝦/ 章魚/ 帶子 大阪燒比較熱門 有機會售罄🙈 屬於薄身大板燒 很喜歡每啖食落都係滿滿配料的感覺😻 椰菜絲鋪底 加埋珍珠帶子粒 雜菇等....表面塗滿大阪燒醬 同灑上海苔碎/ 海量木魚絲/ 蛋黃醬 口感豐富! 🌀 自選配料乳酪杯 呢排天氣咁悶熱 食落透心涼! 配料選擇唔少 我就揀咗近期大熱嘅開心果醬 (自家製) 配麻糬粒粒+ 抹茶蕨餅+ 繽紛樂+ 草莓脆片 乳酪唔會太酸 幾幼滑 而家出面好少機會食到froyo 杯🙋🏻♀️🔔 餐廳依期做緊乳酪雪糕買一送一 仲要係伯爵茶味 食完先睇到tim! 下次再黎試試先🫶🏻
🌀 香煎虎蝦 配咖哩湯烏龍麵
🌀 帶子大阪燒