2006-07-19 4 views
平時只是與兩三個朋友o黎食,今次難得有六個人,所以唔叫米線,揀D特別的可以一齊食。金沙魚腐-所謂金沙其實是鹹蛋王,蛋王味好淡,好像只是在唇邊輕輕帶過。咕嚕魚腐-除咕嚕肉、雞球、蝦球外,連魚腐都可以咕嚕。甜酸汁做得不錯,與魚腐好夾。鎮江小排骨-聞落是好勁的醋味,酸得有點刺鼻。食落就唔太酸,而且排骨好入味。砵仔豬軟骨生根-生根最好食,因為吸晒D汁的精華。豬軟骨都唔錯,不過較多肥膏。金銀蛋莧菜-是湯浸的,鹹蛋及皮蛋份量唔少,莧菜亦唔老。京蔥燒羊鞍-好有羊味,反而京蔥就唔夠香。芫茜魚片皮蛋湯-我冇飲。落單時要求多芫茜,到上時有點貨不對版。咖哩海鮮炒飯-炒得唔錯,咖哩味唔算太濃,但食落有種咖哩的香味。而飯又炒得夠爽身。第一次食米線之外的小菜,我覺得比米線做得仲好。
金銀蛋莧菜-是湯浸的,鹹蛋及皮蛋份量唔少,莧菜亦唔老。
京蔥燒羊鞍-好有羊味,反而京蔥就唔夠香。
第一次食米線之外的小菜,我覺得比米線做得仲好。