2024-12-02 276 views
米線食得多,但用銅鍋上的真係少見。呢間同事極力推介,真係一試返唔到轉頭!晚市人頭湧湧要等位,第一次嚟,當然要點晒佢啲招牌小食。香煎墨魚餅真係食到粒粒墨魚肉,好爽口彈牙!!!炸脆脆蝦膠豆卜新鮮熱辣,脆到不能形容,真係必食!每粒好似乒乓球咁大,咬開入面滿滿的蝦膠,同墨魚餅一樣爽口彈牙,必食必食必食,重要事講三次!牛肉紫菜蠔仔肉碎飯配炸豬扒每粒蠔仔都好飽滿,新鮮肥美。牛肉一大塊,量也不少。仲有滿滿的紫菜,真係超足料的一碗肉碎飯!豬扒大大塊,肉質滑嫩,又係好好食!招牌春城銅鍋米線米線的湯底一定要飲,一啲都唔肥膩!有點貪心,選了豬大腸、豬膶、螺旋藻和肉眼筋,上枱係大大兜,全個兜都滿晒,份量超足。豬潤點解可以咁爽口?一啲沙都冇?肉眼筋爽口之餘亦啖啖肉,仲有肥美的豬大腸,滿滿的螺旋藻和配料酸菜、木耳絲、腐皮、芽菜等,成鍋真係好出色!個人覺得冇乜挑剔,我選的BB辣,又啱晒我胃口!但係下次一定會係扣底,因為份量真係好多,米線食唔晒🥲好耐未食過咁出色的一碗米線,呢間真係可以一星期食幾次!呢間米線小店每樣出品都好出色,價錢親民,連杯凍檸賓都好好飲,食完真係好驚艷,仲即刻推介咗俾幾位朋友!!真係一定要嚟食!要
米線食得多,但用銅鍋上的真係少見。
呢間同事極力推介,真係一試返唔到轉頭!
晚市人頭湧湧要等位,第一次嚟,當然要點晒佢啲招牌小食。
香煎墨魚餅
真係食到粒粒墨魚肉,好爽口彈牙!!!
炸脆脆蝦膠豆卜
新鮮熱辣,脆到不能形容,真係必食!
每粒好似乒乓球咁大,咬開入面滿滿的蝦膠,
同墨魚餅一樣爽口彈牙,必食必食必食,重要事講三次!

牛肉紫菜蠔仔肉碎飯配炸豬扒

招牌春城銅鍋米線
米線的湯底一定要飲,一啲都唔肥膩!

呢間米線小店每樣出品都好出色,價錢親民,連杯凍檸賓都好好飲,食完真係好驚艷,仲即刻推介咗俾幾位朋友!!真係一定要嚟食!要嚟食!要嚟食!
2024-11-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner