2023-01-23
連續7年米芝蓮推介的銅鑼灣分店拉麵Jo,佢地既豬骨湯底花咗10多小時熬製,一定要嚟試吓。平日夜晚6點幾嚟到,雖然座位唔多,但係等咗一陣就可以入座。🔻特製魚介豚骨拉麵 $98 【期間限定】今次期間限定有特製魚介豚骨拉麵,魚介湯底好香好濃郁,配上大量魚粉,令到湯底既鮮味好突出,完全唔覺得咸😋拉麵配菜有叉燒、雞胸肉、糖芯蛋、厚切竹筍、少少柚子皮😊麵條偏幼,軟硬度適中,非常好味🤤🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)♨️特製沾麵 $106沾麵湯用石鍋上菜,keep住熱辣辣,食得慢都唔怕會攤凍哂🔥湯底濃稠,有好濃厚魚介豚骨既味道,聞落好香,不過食落就有少少咸🤭沾麵配料有椰菜、竹筍片、京蔥。拉麵條口感彈牙,掛汁力非常高,湯底完全融入係麵裏面,食到好滿足🤩仲配有2塊叉燒,雖然薄咗少少,不過肥瘦適中🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋(4/5)🥢另外仲可以追加多款小食或者配菜✨ 整體評價: 最受歡迎既特製沾麵雖然有少少咸,不過豚骨湯底加魚介製成既湯底的確好鮮甜。而期間限定既特製魚介豚骨拉麵都係必試😋😋✨ Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5)
🔻特製魚介豚骨拉麵 $98 【期間限定】
拉麵配菜有叉燒、雞胸肉、糖芯蛋、厚切竹筍、少少柚子皮😊
麵條偏幼,軟硬度適中,非常好味🤤
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋😋 (5/5)
沾麵湯用石鍋上菜,keep住熱辣辣,食得慢都唔怕會攤凍哂🔥
沾麵配料有椰菜、竹筍片、京蔥。
仲配有2塊叉燒,雖然薄咗少少,不過肥瘦適中
🌟 Lamlam脷指數 😋😋😋😋(4/5)
🥢另外仲可以追加多款小食或者配菜
✨ Encore指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️(5/5)