2018-07-08 27 views
米芝蓮一星日本拉麵🍲🍱從來都冇食過米芝蓮既拉麵,前幾日終於搵到朋友陪我去試下。地址有少少難搵,我地一路係商場入面同街道上搵,睇左好耐先發覺原來係上樓梯入商場既右手邊😂個日去唔洗排隊,店員即刻安排我地坐吧台,可以睇住師傅點煮拉麵😉menu既選擇唔算好多,只有三款湯底,淨係需要諗想食幾多配料。我同朋友叫左最高價錢個款,豪一豪佢😎🍲醬油味玉叉燒拉麵 ($149)有叉燒4片,蛋,筍乾,日本大蔥,松露醬。廚房係開放式,煮食過程一覽無遺。睇住師傅係木箱中攞麵餅出黎煮,又即場切叉燒。叉燒係薄切的,肉質瘦而不肥。🍲味增味玉叉燒拉麵 ($149)有叉燒4片,紫洋蔥,蛋,栗米,芽菜,辣醬,牛肝菌蘑菇油,西洋菜。味玉係蛋,少少糖心。呢款湯底口味較重湯底較濃郁。對於大食既我黎講,份量稍為太少,唔夠飽。水温唔係冰水,平時去日本拉麵店都會係檸檬凍水🤔雖然價錢好似幾貴,但我覺得價錢還可以,始終佢位於繁榮既尖沙咀嘛🙈
米芝蓮一星日本拉麵🍲🍱

🍲醬油味玉叉燒拉麵 ($149)

🍲味增味玉叉燒拉麵 ($149)