2024-10-16
米芝蓮一星,果然名不虛傳呀😍最近米芝連一星餐廳 【 𝐑𝐲𝐨𝐭𝐚 𝐊𝐚𝐩𝐩𝐨𝐮 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧 】 推出沖繩縣期間限定廚師發辦,正所謂不時不吃,我當然要把握機會去試試囉 ( ´͈ ᵕ `͈ )◞♡ 馬上約了𝟕位𝐟𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞,一齊去品嚐囉全新限定菜單,有齊沖繩黑糖、紫薯、胡椒、漬物等等,好似去咗沖繩當地咁呀❛‿˂̵✧ 𝟖道廚師發辦,每位只需$𝟏𝟓𝟖𝟎,以一星來說,價錢好合理耶前菜的最中餅,不但好看,還層次分明,有啖啖的胡椒風味😌。時令刺身像藝術品一樣💕,配上沖繩醬汁,味道更特別。當晚的最愛,非日本近江和牛莫屬了!!! 又軟又腍又有牛香的近江和牛🥹,一試愛上,一吃難忘,蘸上大廚製的蛋醬,真的不得了~鮑魚海鮮釜飯也有驚喜,沒想到會有花膠呢。最後的甜品由紫薯蓉🍠、沖繩黑糖、雪糕組成,都好好吃耶期間限定,只至到𝟏𝟏月,你都快啲去試試啦•🇯🇵 𝐑𝐲𝐨𝐭𝐚 𝐊𝐚𝐩𝐩𝐨𝐮 𝐌𝐨𝐝𝐞𝐫𝐧 @ryotakappoumodern🗝️ #中環 安蘭街𝟏𝟖號𝟐𝟏樓
期間限定,只至到𝟏𝟏月,你都快啲去試試啦
🗝️ #中環 安蘭街𝟏𝟖號𝟐𝟏樓