2024-10-18 1330 views
🌟麵包籃🌟首先嚟一籃法包 熱辣辣 味道正常主要係成籃咁俾你試望到都開心食唔哂員工會貼心地幫你打包👍🌟L’Amuse-Bouche 開胃小食🌟中間係海膽 下面餅底但海膽味唔岀 而且作為開胃小食略嫌有少少膩🌟前菜1- LA Betterave 法式蘋果及甜菜沙律伴牛油果醬及青芥末雪葩🌟第一啖食落去 係未食過嘅配搭 好特別會想再試多啖嗒真啲 味道酸酸甜甜 凍凍地呢度菜比開胃小食更開胃🤣🌟前菜2- LA Seriole 平政魚刺身薄片配橘子醬汁及法國辣椒粉🌟刺身爽滑彈牙 有淡淡柚子味 微微辣辣地好好味 我最鍾意呢個前菜😛🌟前菜3- LE Foie Gras 法國鴨肝忌廉配雞湯果凍及玉米凍湯🌟鴨肝味濃郁 口感似慕絲加啫喱 好有層次我男朋友就覺得呢度前菜最好食😛🌟湯-LE Cepe et L’Aubergine 牛肝菌濃湯配茉莉香米忌廉🌟夠濃稠 牛肝菌同茉莉味都幾岀但前面三個前菜實在太岀色個湯就顯得有少少普通啦 🌟主菜1- LE Homard Du Maine 緬因龍蝦意大利麵及龍蝦泡沫🌟龍蝦肉鮮甜彈牙 意大利麵al dente個汁食食下會有好淡嘅杏仁味回甘係近期食過最好食嘅意粉👍唯一缺點係要另

🌟麵包籃🌟

龍蝦肉鮮甜彈牙 意大利麵al dente
個汁食食下會有好淡嘅杏仁味回甘
係近期食過最好食嘅意粉👍
唯一缺點係要另加$150😂

🌟主菜2- LE Black Cod 味噌烤鱈魚柳配馬拉巴黑胡椒汁🌟
魚肉嫩滑 份量比想像中多
呢味無咩創新特別嘢
但個味噌豉油味就係調得啱啱好
穩陣得嚟已經好好食

🌟主菜3- LE Pigeon 慢煮法國乳鴿配鴨肝🌟
乳鴿煮到啱啱好 肉質彈牙
同上一度魚一樣都會配埋佢地signature嘅薯蓉
個薯蓉打到好滑 牛油味極濃 超好食👍

🌟甜品1- LA Framboise 法式小紅莓蛋白霜配雪葩及酥脆蛋白🌟
上面係一塊蛋白脆脆 中間夾住雪葩
口感層次都算豐富
味道就係普通紅莓味

🌟甜品2-LA Navel 西西里香橙慕絲配香濃朱古力及香橙雪葩🌟
就係橙味雪葩加朱古力 不過不失
佢啲甜品偏傳統穩陣派 無乜驚喜 有少少失望😅
覺得佢可以喺甜品度搞多啲花臣

🌟Petit Four🌟
最最最後仲有個迷你甜品set
朱古力棉花糖 馬卡龍 檸檬撻
配埋杯Earl Grey 完滿結束呢一餐

總結: 埋單$2541 叫左兩個set 米芝蓮三星嚟講覺得佢個lunch價錢合理 前菜同主菜唔係淨係得個樣或創意 味道接近滿分👍👍 唯獨覺得甜品仲有些少進步空間💪 服務方面都做得幾足 會自動幫你打包啲包 知你生日會幫你影相留念 仲有張相送番俾你 有機會都會想再嚟食多次🙂
  • Maine lobster spaghetti with coral emulsion