2023-06-25 292 views
呢間餐廳都算難訂位,要提前2個月的1號上午9點準時搶位🤣等左2個月先食到,當然又睇下其他人既推介,我今次叫既都係大家推介既菜式😝餐廳會附送4片薄脆和芒果醬,這4片薄脆有少少辣,侍應會提議你加芒果醬,可以減低辣味,不錯👍前菜叫左Baked Samosa,好似甜筒既外型,入面的材料有大樹菠蘿,但係因為用左好多唔同香料,所以已經食唔出大樹菠蘿原有嘅味道,基本上每台都會叫呢一個前菜,幾有特色☺️之前見到好多人推介和牛面頰,當然要試試,呢個真係值得推介,每一塊牛面頰都好淋,但係外面經過燒烤,所以每一件都外脆內軟,算係我暫時食過最好食既Beef Cheek😍食印度菜一定要食咖喱,因為媽媽唔食得辣,所以叫咗Chicken Tikka Masala,薄餅就叫咗Black Truffle & Chilli Cheese Naan,原本想叫butter chicken,可惜轉左餐牌,已經冇咗,不過餐廳職員話可以問問廚房做唔做到,幾貼心。咖喱會同薄餅一齊上,雞肉幾嫩口,咖哩入面有蕃茄,所以食落去都幾開胃。薄餅黑松露味好香,熱辣辣,點咖喱一流😋飲品,就試吓Mango Lassi同Coconut Lassi,好杰
呢間餐廳都算難訂位,要提前2個月的1號上午9點準時搶位🤣

飲品,就試吓Mango Lassi同Coconut Lassi,好杰身,好似食緊乳酪,初頭以為椰子味會好濃,因為我好怕椰子味太重,呢杯又唔會,幾好。不過芒果味都唔會好濃,反而乳酪味會比較重,幾適合解辣🤣

一餐飯點可以冇甜品?叫左開心果雪糕,真係好濃開心果味,真材實料🤭

下次有機會再食,一定要再食和牛面頰👍

2023-06-24
Type of Meal