文興酒家 (曾昭灝大廈)地址: 中環威靈頓街160-164號曾昭灝大廈2樓電話: =====================好耐無去食中菜,星期日都會瞓到11點幾先起身,搵了間中菜去。特惠休閑午市二人套餐有好多野食,$520 (我愛你)haha 前菜青瓜海蜇,食入口就是涼快舒暢,海蜇頭大片口感更爽,咬時口中發出沙沙聲湯品是燉湯,燉得耐食材味煲到出曬去湯水中,有雞腳豬肉侯頭菇粵式燒泰國櫻桃鴨(半隻),油香十跌口,個皮燒到香噴噴,仲起曬骨。肉汁同油隨嘴嚼時滲出,果然是米芝連必比登推介。意大利黑醋一字骨,個意大利黑醋芳香,個汁加以糖來調節酸甜度上湯瀨粉/絲苗白飯各一,瀨粉用來配個鴨食,爽口彈牙,當鴨油化開在湯中,絕對要試。仲有糖水甜品假日好舒服,慢慢食中菜小炒飲茶。
文興酒家 (曾昭灝大廈)
地址: 中環威靈頓街160-164號曾昭灝大廈2樓
電話: =====================

湯品是燉湯,燉得耐食材味煲到出曬去湯水中,有雞腳豬肉侯頭菇

意大利黑醋一字骨,個意大利黑醋芳香,個汁加以糖來調節酸甜度

仲有糖水甜品
假日好舒服,慢慢食中菜小炒飲茶。