2018-10-17 615 views
今日慶祝人生日,一行7人,好彩提早訂枱,否則一定冇位,全場爆滿呢本人之前食過莆田,覺得味道一般,但身邊有啲人覺得好好食,成日食,所以我都係抱住陪食既心態呢到特別既地方係可揀好多唔同既茶,茶葉種類比較特別!不過晚茶每人茶錢9蚊,每碟(小食)芥都要9蚊。黃金荷葉包 (每件$29)個包好似炸饅頭咁,好鬆脆,入面可以包附帶嘅肉同埋洋蔥,算得上幾好食!蟹肉豆腐紫菜羹呢個湯味道比較淡,唔算得上好好飲黃花魚燜飯雖然顏色能吸引,但係味道夠,幾好食,不過食唔到有黃花魚豆腐炆豆腐唔食,因為,唔係邊滑嗰種,係鞋口,又有啲肉碎砂鍋紅糟雞呢個個樣嚇親人,不過味道不過不失,係南乳雞咁九轉小腸呢個係佢出名嘅菜,不過我唔食內臟,所以冇食,其他食過嘅人都話好食另外,仲叫咗風味松鼠魚($239),個賣相好靚,而且味道都好好味,好似糖醋魚塊咁,不過有成條魚個樣仲有個莆田滷面( $82 ),呢個味道都唔錯,可以試吓!

黃金荷葉包

黃金荷葉包 (每件$29)

蟹肉豆腐紫菜羹
呢個湯味道比較淡,唔算得上好好飲

黃花魚燜飯
雖然顏色能吸引,但係味道夠,幾好食,不過食唔到有黃花魚

家鄉燜豆腐

豆腐炆豆腐
唔食,因為,唔係邊滑嗰種,係鞋口,又有啲肉碎

砂鍋紅糟雞

砂鍋紅糟雞
呢個個樣嚇親人,不過味道不過不失,係南乳雞咁

九轉小腸
九轉小腸

仲有個莆田滷面( $82 ),呢個味道都唔錯,可以試吓!
  • 莆田滷麵
  • 風果松鼠魚