2021-08-23 154 views
梨泰院韓國牛肉紫菜包飯原味炸雞人蔘雞湯配飯價錢💲: $好味程度😋: 4.3/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 4.5/5回頭率😚: 4.3/5-估唔到係粉嶺、荃灣呢啲比較偏僻的地方都會有韓國嘢食!🇰🇷同埋lunch set價錢合理,味道都ok,住個頭既可以試下。-✅韓國牛肉紫菜包飯。呢個$42係餐廳來講好抵食!入面包住蘿蔔、青瓜、雞蛋、酸瓜、牛肉同菠菜,咬落好香麻油味,飯粒唔會太黏🤤 料仲好多,包得好紮實,好食😆-✅韓式原味炸雞。呢個$62半份,炸到好脆,粉漿好薄。咬開有肉汁😋 原味得來都好夠味。一份大概有6舊到,都唔小!-🆗人參雞湯配飯。呢個相比之下有d失色。湯底有蔘味,飲落幾清,但個人覺得可以再濃啲,而家有小小似包裝個d蔘雞湯🤭 隻雞唔會太鞋,點埋佢地提供的麻油鹽好食啲。入面仲有啲糯米、紅棗,味道好補,係差在唔係好夠濃🤥-粉嶺呢間勁抵食,記得如果去愉景新城個間lunch set會貴啲,價錢唔同架!同埋荃灣個間午市都未見有小食menu。如果想去既,記得留意下🤔
梨泰院
韓國牛肉紫菜包飯