早排試左呢間位於粉嶺唐樓地下既餃子,舖位唔大,座位唔多,仲有啲殘舊添🧐 試食原因係朋友話好食,叫我去試下😂 #又伏我 呢度既餃子都有好多款,今次就試左:.📌冬菇豬肉餃除咗冬菇之外,仲加左木耳!豬肉好散無鮮味!菇味都濃既,但係食落個陣已經覺得啲肉有啲酸味! 我就知又瀨嘢🤦🏻‍♀️果然翻到去又痾😞 .📌清湯蕃茄鮮肉餃配上海麵湯底可以簡清湯、酸辣湯或麻辣! 仲有秘製湯底有豬油渣。麵方面有上海麵、紅薯粉、米粉、河粉。今次就簡左清湯同上海麵,湯底好淡口,好似清水💦加鹽🧂咁。上海麵太淋無咬口!餃子茄味偏甜,食落好怪,完全唔夾😂呢隻餃其實點發明出嚟,而有好多人覺得好食😅 .整體黎講,雖然餃子係新鮮人手包,算大隻,皮偏厚,係北方餃子🥟既類型,但係味道真係麻麻地。以呢個價錢,係聯和墟絕對可以食到其他更高質既食物。而且食到痾真係搞唔掂!#粉嶺好多伏 😂
📌冬菇豬肉餃

📌清湯蕃茄鮮肉餃配上海麵

整體黎講,雖然餃子係新鮮人手包,
算大隻,皮偏厚,係北方餃子🥟既類型,
但係味道真係麻麻地。以呢個價錢,
係聯和墟絕對可以食到其他更高質既食物。
而且食到痾真係搞唔掂!#粉嶺好多伏 😂
Type of Meal