2021-01-28 948 views
放假去High Tea,朋友話平時閒閒地都二三百蚊,咁呢間真係好抵食,埋單一人只係$120!(Openrice訂座有8折)其實我真係唔係好識貴婦生活(哈)呢個價平時食午餐或晚餐都食得好好,不過悠閒週末同朋友坐低傾偈,慢慢食,飲杯野都真係幾chill。Pink Teagether 以粉紅色為主題,睇介紹三層鹹甜糕點有: 慢煮海蝦檸檬刁草忌廉芝士配意大利香草包挪威煙三文魚蛋白芝士撻椰子奶凍配粉紅蘆薈蜜糖法式焦糖燉蛋配粉紅朱古力金寶士多啤梨慕絲天使蛋糕法式芒果拿破崙配有機蜜糖及粟子忌廉嗯,其他無提過既都無乜特別去形容,整體賣相同味道我覺得唔錯,無乜驚喜但我幾鍾意個拿破崙。而飲品都係粉紅色,可以揀cocktail或mocktail,呢杯Pink Kiss cocktail酒味唔重,甜甜地幾易入口。雖則餐廳室內座位都寬敞,緊係拉,宜家二人限聚,餐廳安排六人卡位。但我覺得可以揀室外,雖然無乜景觀,但感覺自在啲。
Pink  Teagather

慢煮海蝦檸檬刁草忌廉芝士配意大利香草包
挪威煙三文魚蛋白芝士撻
椰子奶凍配粉紅蘆薈蜜糖
法式焦糖燉蛋配粉紅朱古力金寶
士多啤梨慕絲天使蛋糕
法式芒果拿破崙配有機蜜糖及粟子忌廉
$120 (Tea)
Pink  Teagather