2022-04-13
呢度係中環區一間根上Cafe, 搵係易搵, 環境乾淨優美, 窗外環境就一般般啦, 依家係一個地盤, 即使之前應該係一棟大廈都好, 佢都係樓望樓, 唔係咩靚景架喇講返佢嘅裝飾都係好靚好用心第一杯就試試牛油果沙冰先, 味道偏淡, 其實牛油果味係零坐低無耐就唔知點解上左個SCONE, 我聽到隔離枱講話自己個SCONE消失左, 咁可能係佢地啦, 但係疫情問題我無理由比返佢地, 佢地亦都未必肯要返....咁唯有自己試下啦, 比較出面嘅源少少, 係冇玫瑰味沙律就好得意, 佢冇用到麻醬, 反而係油醋, 酸酸地好開胃用黎放蝦多士嘅器皿都幾得意 而蝦多士自己都係油少少, 無乜蝦味, 但係非常外脆內軟炸魚薯條正常發揮, 薯角非常好味, 炸魚一樣外脆內軟, 魚肉好多汁, 推薦鴨胸黑杓露意粉都係推薦, 鴨胸超級多汁黑杓露意粉好Al Dente明太子卡邦尼過鹹, 可能廚房嘅調味加埋明太子變成過鹹, 呢點已經同店家講左, 佢地都願意接受評價Latte 一睇就知高質咖啡豆本身好香, 拉花亦都好有水準伯爵茶戚風蛋糕好濃郁伯爵茶香, 睇到蛋糕加左唔少嘅伯爵茶粉, 早知留肚食多件最後整多個甜品麻薯窩夫, 烘得好香脆, 一
第一杯就試試牛油果沙冰先, 味道偏淡, 其實牛油果味係零
沙律就好得意, 佢冇用到麻醬, 反而係油醋, 酸酸地好開胃
Latte 一睇就知高質咖啡豆本身好香, 拉花亦都好有水準
最後整多個 甜品麻薯窩夫, 烘得好香脆, 一上枱就好有蛋香, 加埋麻薯, 口感好正唯一要彈係個藍色嘅海鹽雪糕, 如果可以係朱古力或者士多啤梨味呢類普通口味反而仲正
開張頭兩星期係優惠價, 亦都好快爆滿以任飲任食任坐作招來, 如果坐一個下午真係好抵, 不過我覺得有D浪費左個下午, 建議訂2:30 食到關門仲開心, 可以多少少時間去附近行下街打下卡再食野