2021-04-26
今個星期就同朋友去咗尖沙咀棉登徑一間叫"平成"嘅居酒屋食飯傾計 。 餐廳比較偏僻難搵,有一種隱世小店嘅風味。鋪頭細細,坐滿大概可以坐20人 ,裝修同氣氛都接近日本原汁原味。 我哋就叫咗兩串“日本鹽燒五花腩“ $90。 味道鹹鹹香香,好適合佐酒。脂肪同肉嘅比例都好平均, 入口又唔會覺得好油膩。 之後就叫咗個“鹅肝蔥花芝士蛋餅“ $160。 蛋餅嘅厚度適中, 勁多芝士邪惡得嚟,但係十分好味,而且蛋味濃郁,滲透著陣陣嘅蔥花香味,兩者十分配搭 。 下一道餸就係一個“唐揚炸雞“$110 。食得出同出面嘅有分別 ,炸得十分可口,配埋個沙律醬式,佐酒簡直一流 。 最後一道亦都係十分重點嘅就係“蒲燒鰻魚丼“ $180。如圖所示,鰻魚十分肥美, 而且份量十足 ,一啲魚嘅腥味都冇 ,十分滿意。 溫馨提示,有興趣去食嘅記得要預先book定枱呀。
溫馨提示,有興趣去食嘅記得要預先book定枱呀。