2017-05-25
成日聽朋友講傷心酸辣粉唔錯,但開左咁耐我一次都未試過,今日同朋友去開旺角行街,咁啱佢又未試過,就決定入去試下!估唔到原來都幾多野食揀,小食都有好多選擇!由於我地放工真係好肚餓,樣樣都好想試,所以都叫左三個小食加兩個麵!我地叫左口水雞(下例),無估錯應該係脾位,佢有分BB辣、小辣、中辣、大辣!我同朋友都食得辣,但始終第一次,所以都係叫左小辣試下先!脾位果然好滑,而且辣既程度係接受到既,夠麻夠辣,下次可以再挑戰中辣!呢個鮮椒爽脆生腸應該係做緊推廣,見佢係另外分開一個餐牌賣相好吸引,而且又係冷盤,所以都試下!生腸食落好爽口,麻辣度適中,雖然好夠蒜頭同辣椒好重口味,但食落真係停唔到!黃金花枝丸係我至愛,每逢見到餐牌有一定會叫,呢次都唔例外!剛上枱食第一粒真係好熱好脆,裡面亦好彈牙!食咁多肉當然都要叫碟菜去平衡下,生菜好新鮮,我唔太食蠔油,問左侍應原來可以分開上都幾貼心!朋友叫左碗麻辣小辣紅薯粉,有羅白、牛展、豬手片、芝士豆腐四個餸,辣度可以接受,但朋友因爲太食得辣既關係,佢話下次會挑戰大辣!牛展同豬手片都好入味,芝士豆腐好軟,但羅白反而有點淡!今日太想食凍野,所以連麵都要叫涼拌既!呢個手撕雞冷
今日太想食凍野,所以連麵都要叫涼拌既!呢個手撕雞冷麵見係餐牌上有個皇冠,應該都係好推介啦!我地叫左太多野食,所以我叫左小麵同BB辣,但上枱都見到仲好多麵,都真係幾抵食!平時好少食麻醬既我,出奇地覺得個伴麵好好食!麵質好彈,而且唔硬唔乾,口感做得剛剛好!手撕雞肉都好嫩滑,真係好適合夏天食!
整體食物質素係幾好,但值得一讚既係侍應既服務態度好好!首先係朋友話位置凍就即刻幫我地換位,叫餐既時候問好多問題都唔會嫌煩,另外會主動收枱上面既碟!