2019-01-22 4422 views
香港食上海餐有唔少連鎖店,今次試留園。首先好好食嘅係黑松露炒蝦仁,精緻之餘,細細粒嘅蝦仁帶住淡淡嘅黑松露香,出奇地好食,係我強烈推介嘅菜式!食上海菜唔少得小籠包山煎包,但佢哋整嘅味道一般同偏咸。小籠包個皮就夠薄,但無咩肉香。山煎包餡偏少,無祥興記嘅咁好食。至於鱔就好好食,可以夾埋炸或蒸銀絲卷都一流。佢鱔夠多又唔幼,調味好好唔太油或者咸。砂鍋雲吞雞雲吞餡料略少但湯好好味。蜜汁火方更係我嘅至愛。區能夠帶出火腿嘅向,配合想蜜糖甜甜地夾落麵包多真係好好味。佢哋用上方,火腿帶肥,肥瘦比例完美,不過包唔夠鬆軟。八寶飯唔會黏或太甜,煎得好香,只係賣相一般。可以喺環境唔錯嘅餐廳食好味嘅上海菜,呢間餐廳都值得一試嘅!
可以喺環境唔錯嘅餐廳食好味嘅上海菜,呢間餐廳都值得一試嘅!