2024-09-30 214 views
女士食甜品總是有第二個胃! 夏日炎炎, 食完個晚餐, 就好想食甜品。 嚟到旺角一條好多甜品餐廳嘅街, 見到呢間舖頭好乾淨裝修好日式, 就同朋友去幫襯, 呢個天氣最啱就係食冰 原來夜晚食甜品嘅人好多, 壁滿曬成間餐廳, 我哋就安排喺搭枱嘅位置。 見到餐牌又好多打卡刨冰嘅選擇, 而且仲有好多中式西式嘅甜品,好適合晚餐後舒服下個胃。 我哋一行三人見到刨冰嘅選擇, 真係有選擇困難症, 每個刨冰都好漂亮, 好想個個都點曬。 我哋最後就點咗個楊枝甘露刨冰, 外貌好精緻, 入面啲料好豐富, 一層層咁, 又有好多生果, 底下仲有好多椰果, 脆片等。。。。。總結來說, 要打卡就來甜姨姨, 好適合三五知己聚聚, 食物質素有驚喜!