又到週末覓食時間👅友人話想食墨西哥菜🇲🇽帶著新奇個舌頭到訪這家位於尖東的餐廳 1點半到 餐廳人流唔多 本身被安排了2人位 因為天氣好又唔曬最後我哋轉咗坐近門口嘅梳發位 點了sᴇᴛ ʟᴜɴᴄʜ (3 ᴄᴏᴜʀsᴇ)🙌🏻𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣✨𝒯𝑜𝓇𝓉𝒾𝓁𝓁𝒶 𝓈𝑜𝓊𝓅 (𝒱):店員係我哋面前將湯倒入碗中 番茄🍅湯底 入面有2塊牛油果🥑酸酸的 作為前菜很開胃👏🏻✨𝐻𝒶𝓂𝒶𝒸𝒽𝒾 𝒸𝑒𝓋𝒾𝒸𝒽𝑒 :檸檬汁醃油甘魚 有牛油果蓉 仲有3片青瓜🥒配𝓃𝒶𝒸𝒽𝑜食🤤𝕄𝕒𝕚𝕟✨𝒯𝒶𝒸𝑜𝓈 𝒜𝐿 𝓅𝒶𝓈𝓉𝑜𝓇 :醃過的豬頸肉條加上菠蘿🍍.洋蔥🧅等等做餡 口感豐富🌮餅皮同平時見開嘅唔同顏色 係用藍玉米粉整的✨𝒫𝒶𝒷𝓁𝑜'𝓈 𝒷𝑜𝓌𝓁 :開頭望個面 以為成碗黑豆😹原來下面係飯🍚發現好多多國菜都係左撈右撈 乜都加埋一齊🙊又有好多牛油果🥑了😆撈埋個醬食惹味ᴅ𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥✨𝒞𝒽𝓊𝓇𝓇𝑜𝓈:雖然佢表面沾滿砂糖 但係竟然食到有點鹹味 幾得意 ✨𝒜𝓇𝓇𝑜𝓏 𝒸𝑜𝓃 𝓁𝑒𝒸𝒽𝑒 :呢個我好鍾意😍米布甸!我會形容佢係好似凝固咗嘅西米露😂椰奶味香 唔會好甜 食晒前面咁多樣嘢之後 呢個同友人sʜᴀʀᴇ食 都有排食 仲飲埋咖啡☕️ Fol
又到週末覓食時間👅

2人位 因為天氣好又唔曬
最後我哋轉咗坐近門口嘅梳發位
點了sᴇᴛ ʟᴜɴᴄʜ (3 ᴄᴏᴜʀsᴇ)🙌🏻

𝕊𝕥𝕒𝕣𝕥𝕖𝕣
✨𝒯𝑜𝓇𝓉𝒾𝓁𝓁𝒶 𝓈𝑜𝓊𝓅 (𝒱)

✨𝐻𝒶𝓂𝒶𝒸𝒽𝒾 𝒸𝑒𝓋𝒾𝒸𝒽𝑒

𝕄𝕒𝕚𝕟
✨𝒯𝒶𝒸𝑜𝓈 𝒜𝐿 𝓅𝒶𝓈𝓉𝑜𝓇

✨𝒫𝒶𝒷𝓁𝑜'𝓈 𝒷𝑜𝓌𝓁

𝔻𝕖𝕤𝕤𝕖𝕣𝕥
✨𝒞𝒽𝓊𝓇𝓇𝑜𝓈
:雖然佢表面沾滿砂糖 但係竟然食到有點鹹味 幾得意

✨𝒜𝓇𝓇𝑜𝓏 𝒸𝑜𝓃 𝓁𝑒𝒸𝒽𝑒

Follow my Instagram 📍tr.eatday
𝐻𝒶𝓂𝒶𝒸𝒽𝒾 𝒸𝑒𝓋𝒾𝒸𝒽𝑒
𝒯𝑜𝓇𝓉𝒾𝓁𝓁𝒶 𝓈𝑜𝓊𝓅 (𝒱)
𝒫𝒶𝒷𝓁𝑜'𝓈 𝒷𝑜𝓌𝓁
𝒞𝒽𝓊𝓇𝓇𝑜𝓈
2021-11-14
Type of Meal
Lunch
𝐻𝒶𝓂𝒶𝒸𝒽𝒾 𝒸𝑒𝓋𝒾𝒸𝒽𝑒
𝒯𝑜𝓇𝓉𝒾𝓁𝓁𝒶 𝓈𝑜𝓊𝓅 (𝒱)
𝒫𝒶𝒷𝓁𝑜'𝓈 𝒷𝑜𝓌𝓁
𝒞𝒽𝓊𝓇𝓇𝑜𝓈