2022-07-16
尚夢・茳煳 (灣仔).灣仔如果要我諗有咩好食本身真係無乜頭緒,但呢間中菜食完之後真係想encore!!要推介!. ▪️ XO醬陳村粉蒸班片 ▪️.佢呢到嘅lunch set大概都要百幾蚊,但佢包開胃前菜,主菜,燉湯以及甜品仲有飲品。陳村粉係我中菜之中都幾喜歡嘅主食類,仲要配我喜歡食嘅魚,我緊係揀呢個食(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)斑片非常之大件,魚肉有咬口,特別近魚架位充滿膠質膠原蛋白!XO醬惹味,驚唔夠味嘅更加可以加豉油!.▪️頭抽安格斯乾炒牛河 ▪️.之後睇到menu發現,原來唔要個燉湯lunch set可減$30!! 不過講真佢個燉湯係好好飲,唔會勁咸,杞子雞感覺又足料,如果第一次黎食強烈建議要飲埋!乾炒牛河份量唔算大但都好食,唔會炒到一舊舊!.另外仲會有兩小碟甜品仔,我哋兩個分別係涼粉同桂花杞子糕!.飲品方面你可能以為呢到只係得茶飲,但好開心都有水吧,會有茶記咁嘅飲品💜.📌 尚夢・茳煳 (灣仔)灣仔譚臣道1-3號長康大廈地舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
▪️ XO醬陳村粉蒸班片 ▪️
斑片非常之大件,魚肉有咬口,特別近魚架位充滿膠質膠原蛋白!
XO醬惹味,驚唔夠味嘅更加可以加豉油!
▪️頭抽安格斯乾炒牛河 ▪️
乾炒牛河份量唔算大但都好食,唔會炒到一舊舊!
另外仲會有兩小碟甜品仔,我哋兩個分別係涼粉同桂花杞子糕!
📌 尚夢・茳煳 (灣仔)
灣仔譚臣道1-3號長康大廈地舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️