六小館

SIXA
1K
2022-08-17 1444 views
#東涌 @sixahk🥳生日月、生日月! 有消費卷梗係去 Shopping 啦, 趁著今日唔忙, 約埋齊齊去 Shopping, 順道食個慶生晚飯! 好耐無食中菜, 走到上六樓搵間靚靚中菜廳, 望望餐牌又唔貴喎, 環境幾好坐位又幾寬敞, 啱晒我哋拎住一袋二袋的! Lucky 可以坐窗口卡位, 環境優美! 🫒冷泡冰梅鮮淮山 $78 ~ 估唔到咁好味, 我平時唔好淮山, 覺得口感好差, 但呢個唔會, 入口爽脆仲濃梅味, 好清新! 🥩古法清湯本地新鮮牛上雜 $198 ~ 有牛腩、牛肚、牛筋! 湯底好清甜, 可以飲用! 牛腩好腍好滑, 牛筋好軟滿滿骨膠原, 就連牛肚都好腍, 蘿蔔更是少有的被清碟, 超讚! 🐥南瓜嫩雞九層塔 $158 ~ 嫩雞果然名不虛傳, 好嫩滑無雪味! 南瓜香軟, 滿滿的九層塔香! 🍄鮮野菌燴飯 ~ 好好好香! 飯唔會太濕, 仲有好香濃菇味, 份量又多, 仲點係完全唔油! 🤤PS. 記得要辣椒油, 勁香勁好味!
#東涌 @sixahk

🤤PS. 記得要辣椒油, 勁香勁好味!

Type of Meal
Dinner