呢間餐廳我想嚟好耐,但係一直冇時間,近排終於有時間過嚟試吓佢嘅丼飯同甜品啦˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑佢啲料理賣相幾精緻,令人心情好愉悅˶‾᷄ꈊ‾᷅˵✎ 幸圓北海丼 材料有魚籽、三文魚、帶子同鮮蝦,全部都好鮮甜,咬落軟腍,入口即溶嘅感覺˶‾᷄ꈊ‾᷅˵飯口感彈牙,微酸,略濕潤,灑上飯素,令到飯嘅味道唔會太單調,更增添日本風味~✎ 士多啤梨芭菲雪糕充滿士多啤梨同yogurt 味,而周圍灑上藍莓粒同紅桑子粒,伴隨雲呢拿cream。食到中間,仲會咬到啲類似炸蒜口感嘅材料,增加層次感,而最低有啲酸酸哋嘅士多啤梨粒。整體嚟講,外觀幾色彩繽紛,令人望落好開心,味道甜甜酸酸,美味可口~✎ 自家製草莓焗鬆餅 Pancake極重雞蛋味,質感比較實,唔係口感鬆軟、好彈個種,但係我比較鍾意食後者個種´༥`鬆餅中間夾住軟滑嘅cream,仲時不時食到脆脆哋甜甜哋嘅糖霜同酸酸哋嘅士多啤梨,口感多變唔會悶。✎ 凍檸檬茶 唔知大家認唔認同,睇一間餐廳好唔好食,叫佢杯檸檬茶嚟飲就知๑˃́ꇴ˂̀๑呢間餐廳嘅檸檬茶幾好飲,甜得嚟又帶點檸檬嘅酸,飲落唔會苦澀~

✎ 幸圓北海丼

✎ 士多啤梨芭菲
雪糕充滿士多啤梨同yogurt 味,而周圍灑上

✎ 自家製草莓焗鬆餅

✎ 凍檸檬茶

幸圓北海丼
士多啤梨芭菲
自家製草莓焗鬆餅
凍檸檬茶
2023-04-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$139.5 (Tea)
幸圓北海丼
士多啤梨芭菲