L'AMOUR

2021-11-24 96 views
今日嚟試吓太和中心一間隱世法式料理,道門好得意,開門嘅時候會變成透明;閂門嘅時候會變成白色,保持神秘感同私隱度,一入到去裝修都幾有格調,有盞好靚嘅水晶燈 💎咁多款套餐之中,我揀咗最經濟實惠的Set Dinner $428 有前菜,餐湯,主菜及甜品前菜:🍇波特酒釀葡萄配法式鵝肝凍提子粒粒都剝晒皮,帶少少酒味🍷,配埋個鹹嘅法式鵝肝幾夾,酸酸甜甜又帶點鹹,口感好似食緊芝士咁樣呢度提供多款酒可以選擇🥂🍷,由於個胃唔舒服唔想飲酒,我order左杯無酒精Cocktail🍸<Pink Lady💃>呢個番梘波波好靚,特別係爆開嘅時候會有一陣煙,視覺效果一流,飲落好似荔枝梳打,酸酸甜甜餐湯:🍅紅菜頭湯呢個湯裏面都係蔬菜為主,比較稀,味道有啲似羅宋湯,個人都係鍾意比較濃嘅餐湯🫕主菜:🐠法式西鰽鱸,🥦椰菜花蓉,紅腰豆鰽鱸煎得幾香,新鮮唔腥,如果外皮可以再煎香啲,再多少少醬汁就更好,椰菜花蓉打得非常細滑,好似薯蓉咁,味道清淡,另外加上咗用米漿做嘅裝飾,好似金箔咁,賣相好吸引❤️甜品:美女與野獸🌹呢個模仿Beauty and the Beast 的玫瑰花🌹,賣相非常吸引🌺,仲可以要求寫上生日祝福,

前菜:🍇波特酒釀葡萄配法式鵝肝凍
波特酒釀葡萄配法式鵝肝凍

Pink  Lady

Pink  lady

餐湯:🍅紅菜頭湯
紅菜頭湯配多士

主菜:🐠法式西鰽鱸,🥦椰菜花蓉,紅腰豆
法式西鰽鱸,椰菜花蓉,紅腰豆

甜品:美女與野獸🌹
呢個模仿Beauty and the Beast 的玫瑰花🌹,賣相非常吸引🌺,仲可以要求寫上生日祝福,bon anniversaire 係法文嘅happy birthday,玫瑰花係一件豆蓉甜品,打開玻璃罩嘅時候會聞到玫瑰酒嘅氣味,視覺效果一流
美女與野獸
美女與野獸