2017-05-15 72 views
母親大人生日,我地一家共六人訂了中環一間樓上私房菜餐廳 Royal Feast The Private Kitchen,幫母親大人慶祝!餐廳位置不難找,面對中環街市,係露台望出去好開揚好舒服!室內環境燈光昏暗,滿有情調。頭盤煎西瓜賣相精緻,從來未試過煎左既西瓜,好香,食到西瓜上有紫洋蔥,甜甜地,經煎過既西瓜比平時食既更爽口!黑松露野菌湯都唔錯,好足料,味道幾好。主菜份安格斯牛都好食,肉汁鎖緊,時間掌握得恰到好處。另外服務都好好,每出一道菜會同你介紹番每道菜,個別菜式會有不同既步驟去食,好耐心講解。生日會有特別安排,甜品臨上之前一刻係會熄燈再播生日歌,單係呢份小驚喜值得再來!
煎西瓜
松露野菌湯