2017-07-01
去烏溪沙營會,中間有時間出去食個快lunch,一出天橋就見到呢間,又唔駛等位,所以同2個同事去試試。店面幾闊落、幾新淨,裝修以藍色同木色為主,幾舒服。店員都好熱情咁招呼我地,語氣好友善,入到去感覺已經幾好。因為食lunch時間唔多,所以係set lunch menu中快快手咁揀左三個餐,一齊share黎食。menu中大大隻字寫住「鮮材實料 無味料」,就想睇下D食物係咪真係佢寫得咁正。一黎上左一人一盅湯。每個人個盅湯都有幾件烏雞,好似真係幾正咁。飲落,好夠味,好甜,又有少少甘甘地。平日唔太鐘意飲湯既我都飲晒,係幾正!點心有柚子蝦餃,蝦肉大大隻,爽口彈牙,仲有D柚子蓉,感覺幾清新。叉燒小豬嘜,可愛既叉燒包,D肉唔太肥,個味又唔會太甜,幾好!咕嚕豚肉,外面炸到好鬆脆,裏面又鬆軟,酸酸甜甜,又唔會有陣好強烈既醋味,nice! 黑椒花生芽雞柳,豆芽食得多,花生芽真係第一次食。花生芽比豆芽粗,所以更加有口感,同埋多汁,唔錯唔錯。瑤柱瓜粒肉碎泡飯,好清甜好消暑。最後要趕住走,所以冇時間試埋個甜品。成餐飯都好滿意,下次要再黎試埋個甜品先
瑤柱瓜粒肉碎泡飯,好清甜好消暑。