2019-07-23 24 views
之前聽講過呢度有正正嘅蛋糕 屬於日本殿堂級甜品店 有來自名古屋甜品店嘅味道 念我勁有興趣 今日終於黎到試一試我同朋友留左肚黎揀左3件cake 2個人share 第一個係小紅帽 其實係櫻桃酒朱古力蛋糕 個賣相本身已經好可愛 食落仲更覺有內涵 朱古力味好香濃 吾太甜 入面有浸過酒嘅櫻桃 有要醉嘅感覺🤣🤣 好正另外叫左紅莓吉士盒 上面鋪左一層厚厚嘅焦糖 一開始要努力敲開佢先食到入面 真係睇得玩得又食得丫😎 玩左一陣終於有得食 入面嘅吉士醬甜度剛好 而且質感好滑 真心好食最後就係伯爵茶朱古力蛋糕 呢個朱古力味冇小紅帽咁濃 但係就有伯爵茶清清嘅香味喺口度徘徊 所以食得出佢朱古力味吾太濃嘅目的就係吾好蓋過伯爵茶嘅香味 有心思哦出門口果時見到隻可愛豹仔公仔 忍吾住影埋想🤣🤣

出門口果時見到隻可愛豹仔公仔 忍吾住影埋想🤣🤣

2019-07-07