2023-06-08 327 views
今日啱啱同朋友喺附近睇完戲,見到係晚餐時間就行過嚟呢一邊,決定試吓天天海南雞飯,天氣咁熱食返啲東南亞野,感覺好適合!蜜瓜配上百香果汁味道酸酸甜甜,很適合開胃的小食。蝦皮素肉鬆凍豆腐呢個菜好清新,豆腐凍凍地好有口感,再加上蝦皮素肉鬆配合嘅鮮味,真係一啖難忘又醒胃!鮮大蝦冬陰公湯底好香甜,蕃茄味突出,東南亞香料味唔會太濃,大蝦好新鮮,令湯嘅味道更加豐富鮮甜!斑斕椰香鱈魚個汁好鮮甜,鱈魚肉質鬆軟,好易入口,再加上椰汁斑斕嘅香氣,令我哋快啲食哂!天天海南雞果然係招牌菜式,雞肉好滑嫩,雞味濃郁,而且煮嘅時間啱啱好。加上有三款經典醬汁,分別係甜豉油薑蓉同埋酸辣汁,真係一絕!雞油飯,油飯香滑,令人食完之後都想再黎多一碗!鴛鴦菜花用熱窩上菜可保持熱度,菜花炒得好爽口,配合香脆白飯魚仔點綴口感,令人食得好開心!特製豆腐花好滑順,豆香味道都好濃郁,係個簡單而又好味嘅尾聲之選!呢間星加坡風味既餐廳味道好,環境別緻,配合服務細心,係一個值得推介嘅米芝蓮指南餐廳!

蜜瓜配上百香果汁
味道酸酸甜甜,很適合開胃的小食。

蝦皮素肉鬆凍豆腐

鮮大蝦冬陰公

斑斕椰香鱈魚

天天海南雞
雞油飯,油飯香滑,令人食完之後都想再黎多一碗!

鴛鴦菜花

特製豆腐花
好滑順,豆香味道都好濃郁,係個簡單而又好味嘅尾聲之選!

2023-06-06
$250 (Dinner)
  • 天天海南雞
  • 天天海南雞飯