2019-06-16 174 views
同朋友係銅鑼灣book咗party room,諗住食少少野再去玩。於是同朋友係銅鑼灣間HeSheEat,主要叫啲小食同飲品,當下午茶歎下。炸粗薯條配酸奶酪及泰式辣醬$48呢款粗薯條係有皮粗薯條,比起麥x勞個啲再粗身啲。炸出離嘅效果都係偏啡,而唔係常見嘅金黃色。但入口好香脆,外皮較一般薯條厚身同硬,所以咬落內層薯仔蓉會更軟香。如果配上酸奶酪醬,味道會偏奶潤,減少熱氣嘅感覺。而泰式辣醬係必食,微辣開胃,我平時食快餐都鍾意將薯條點泰式辣醬。炸雞翼韓式辛辣醬$52雞翼炸到啱啱好,酥脆之餘入味。面頭有撒滿炸蒜個類去做調味,好邪惡但好香。雞肉都算嫩滑多汁,點埋辣醬真係perfect。綠茶柚子沙冰$45朋友叫咗呢杯,我試飲咗少少。沙冰上有一球綠茶雪糕,幾清香。柚子沙冰味道偏清淡,不過都夠味,透心涼。抹茶奶昔$42呢杯無影到相,自己幾鍾意呢杯。抹茶味足,而我係鍾意偏甜抹茶嘅人,可能呢杯係奶昔,所以好啱我口味。奶昔同抹茶好夾,入口滑身唔太膩。

炸粗薯條配酸奶酪及泰式辣醬$48
呢款粗薯條係有皮粗薯條,比起麥x勞個啲再粗身啲。
炸出離嘅效果都係偏啡,而唔係常見嘅金黃色。
如果配上酸奶酪醬,味道會偏奶潤,減少熱氣嘅感覺。
炸粗薯條配酸奶酪及泰式辣醬

炸雞翼韓式辛辣醬$52
雞翼炸到啱啱好,酥脆之餘入味。
面頭有撒滿炸蒜個類去做調味,好邪惡但好香。
雞肉都算嫩滑多汁,點埋辣醬真係perfect。
炸雞翼韓式辛辣醬

綠茶柚子沙冰$45
朋友叫咗呢杯,我試飲咗少少。
沙冰上有一球綠茶雪糕,幾清香。
柚子沙冰味道偏清淡,不過都夠味,透心涼。
綠茶柚子沙冰

抹茶奶昔$42
呢杯無影到相,自己幾鍾意呢杯。
奶昔同抹茶好夾,入口滑身唔太膩。
2018-12-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Tea