2023-03-21 36 views
呢日同朋友食飯,佢話想食日本野,又要靚靚地既餐廳,得就揀左黎和藏😉廚師會每日新鮮採購唔同嘅海鮮刺身,放喺出邊嘅展示枱上面,睇到都覺得非常吸引😍呢度Menu上面嘅餸菜唔多,主要都係食佢哋每一日新鮮入貨嘅刺身為主,我呢日都嗌左好幾款坐喺吧枱位真係可以欣賞到廚師嘅烹調技巧,每一道餸都好精緻,好美味!我真係好開心揀左黎呢度食飯。😍首先,佢地嘅海鮮刺身真係好新鮮,味道好鮮美,特別係佢地嘅赤貝刺身,超級推介!😋令和生蠔就更加唔洗講啦,新鮮嘅生蠔加上少少檸檬汁,個味道就超級鮮味!😍針魚刺身就係其中一個我冇試過嘅菜式,半透明既魚肉晶瑩剔透,而且佢嘅味道好細緻,十分鮮甜,真係好出色!👍華味鳥配柚子蘿蔔,個華味鳥嘅肉質好滑,好嫩,加上柚子蘿蔔嘅清香,真係好搭!😋廚師必製吞拿魚下顎用黃芥末焗,個吞拿魚好滑嫩,加上黃芥末嘅刺激味道,真係好開胃!🤤最後,就係呢個我一直都想試嘅和牛壽喜燒,個牛肉好嫩好滑,加上壽喜燒嘅甜味,同不同嘅新鮮蔬菜🥬,真係好好味!😍今晚真係好滿足,好多好食嘅菜式都食到啦!

今晚真係好滿足,好多好食嘅菜式都食到啦!
  • 宮崎A4和牛壽喜燒
  • 廚師長秘製吞拿魚下顎