2012-04-26
男友平時番工好少飲茶, 放假專登同佢一家去麒麟閣, 佢地一向都好鐘意黎依度食晚飯 雖然價格比較貴一點 但食物質素非常高, 地方寬廣 , 又唔多人我覺得依度同出面酒樓唔同,高尚同感覺舒服啲!鑽叫左幾樣點心都好出色, 待應仲好好招代鳳爪 ﹣ 大大隻好食,時間控制得啱啱好,唔會'林'哂燒賣 ﹣ 上面既蝦非常新鮮爽口叉燒包 ﹣ 都OK,比起其他酒樓大個黑椒海鮮豉油皇抄麵($98)﹣ 依個真係好出色,好香黑椒味,加上少少辣, 既有火氣但抄起一啲都唔油,100分蛋散 - 見到其他枱啲人叫,我地又試 下, 蛋散好鬆化,有糖將俾埋,可以自己另外調味,而我就鐘意落多啲糖100分紅豆沙 - 經理好好人免費送紅豆沙比我地食,等左一陣,見到待應推左架車仔黎,原來啲紅豆沙唔係一碗碗攞黎,係好似食魚翅咁,有一大碗係架車度再分番一細碗比我地,very impressive of this
我覺得依度同出面酒樓唔同,高尚同感覺舒服啲!鑽
叫左幾樣點心都好出色, 待應仲好好招代
鳳爪 ﹣ 大大隻好食,時間控制得啱啱好,唔會'林'哂 燒賣 ﹣ 上面既蝦非常新鮮爽口 叉燒包 ﹣ 都OK,比起其他 酒樓大個 黑椒海鮮豉油皇抄麵($98)﹣ 依個真係好出色,好香黑椒味,加上少少辣, 既有火氣但抄起一啲都唔油,100分 蛋散 - 見到其他枱啲人叫,我地又試 下, 蛋散好鬆化,有糖將俾埋,可以自己另外調味,而我就鐘意落多啲糖100分 紅豆沙 - 經理好好人免費送紅豆沙比我地食,等左一陣,見到待應推左架車仔黎,原來啲紅豆沙唔係一碗碗攞黎,係好似食魚翅咁,有一大碗係架車度再分番一細碗比我地,very impressive of this