花晨月夕

KUNO
2024-08-22 288 views
今日嚟慶祝週年紀念,發現呢間omakase都好啱打卡,由前菜到壽司擺盤都色彩繽紛,啱哂我呢啲中意影靚相嘅人,而且食物質素都幾高,真係打得又食得🤣鮑魚配鮑魚肝醬配水煮蝦鮑魚煮得拾到好處,口感保持彈性唔會太腍,而且隻蝦一啲都唔求其,肉質爽口,非常唔錯!深海池魚呢個係打卡一流💯深海池魚喺個泡泡度爆出嚟仲有啲煙燻嘅煙霧,魚生本身夠鮮味,油脂足夠,仲有子醬嘅鹹鮮味,非常好!紫海膽原隻開俾你,最新鮮嘅食法莫過於此,係我今晚嘅最愛🤤鰹魚有稻草燒過嘅香味,食落層次豐富咗,魚肉食得出新鮮!香煎帶子配新鮮紫菜醬煎得非常香,而且裏面係半熟狀態,紫菜醬汁亦幾特別,配住一齊食估唔到又幾夾😲壽司: 伊佐魚獅魚腩帶子配柚子胡椒左口魚邊配碟魚黑陸銀雪魚配魚子醬拖羅店員會好細心咁講咗邊樣食先,幾欣賞佢哋嘅備料冇乜重複,而且安排嘅次序亦都正確👍除咗一般嘅壽司之外,會配合其他唔同嘅食法,例如柚子胡椒等,個人最喜歡嘅係銀鱈魚配魚子醬,光身魚平時我都唔會點食,但係呢度完全冇腥味,有驚喜👍海膽手卷呢個海膽手卷嘅份量驚人,海膽本身質素唔差,份量好似三文治咁厚,簡直係大滿足!🤩🤩🤩

深海池魚

紫海膽
原隻開俾你,最新鮮嘅食法莫過於此,係我今晚嘅最愛🤤

鰹魚
有稻草燒過嘅香味,食落層次豐富咗,魚肉食得出新鮮!

香煎帶子配新鮮紫菜醬

壽司