2024-07-22
呢間西日fusion菜位於鰂魚涌,不過其實又近太古,環境系日系簡約路線,除咗西餐又有日式丼飯,又有pancake同croffle,咩都有得食啲😆✿ 赤蝦他他・魚子醬・蝦汁意大利粉 $188赤蝦他他又幾大件,份量比得慷慨,赤蝦又好新鮮🦐口感滑溜。魚子醬食材高級🖤蝦汁好似系龍蝦汁🦞使得意粉掛汁🍝✿ 時令刺身丼飯 $268食完西式菜式試下日本菜式先,有白海膽 三文魚 拖羅 甜蝦 北寄貝 真鯛,刺身種類繁多,食得我地好滋味☺️白海膽真系時令刺身,系罕見款式,相比平時鮮橙色海膽其實吾算腥。拖羅夠肥美,甜蝦爽口有嚼勁🦐真鯛同樣系少見,薄片且魚味新鮮🐟✿ Bleu Bliss $58餐廳有多款特飲,因應吾同味道所以做到色彩繽紛✨Bleu Bliss材料有藍橙 雲呢拿雪糕🍦牛奶🥛粉藍色飲品影相好靚🩵雲呢拿雪糕味道最明顯。✿ 黑松露芝士奶蓋梳乎厘班戟 $128Pancake真系可鹽可甜🤣🥞今次好少有地叫咗鹹味,芝士奶蓋飲就飲得多,連埋pancake食真系第一次😂☝🏼因為牛奶味重,同pancake食比想像中夾😆Pancake亦做到蛋香味濃郁🥚而且空氣感恰好。
✿ 赤蝦他他・魚子醬・蝦汁意大利粉 $188
✿ 時令刺身丼飯 $268