2021-10-22
見到網上介紹話呢間餐廳環境好靚、野食精緻就被吸引咗去試下🤤一入到去,的確冇令人失望!成間餐廳主要以金、白、啡色為主調,再用綠色植物作點綴,真係好有泰國嘅感覺🌴🌴同兩位朋友去食,叫咗2人套餐再加咗個手抓餅。另外再加咗兩杯特飲,總數大約$550 左右~荔枝菠蘿紅咖喱大蝦💥🦐好足料嘅一道菜,有五六隻大蝦之餘,仲真係有大大粒嘅荔枝同菠蘿,仲有秋葵茄子等嘅配菜喺入面。荔枝意外地同咖喱仲有大蝦好夾,可以襯托出大蝦嘅鮮味🤩不過就咁食呢道菜會太重味,最好就自己額外叫碗飯或者配手抓餅食,咁味道就岩岩好喇藍蝶花菠蘿蟹肉炒飯🦀呢道菜係喺成個餐入面最中意嘅!炒飯配燒菠蘿、蟹肉、肉鬆真係冇得輸!味道亦唔會太濃,可以清楚食到每一樣配料嘅味道👍🏻賣相亦都好靚好吸引蝶豆花椰子奶蓋🥥🦋呢杯飲品係網上個個都話必試嘅招牌!的確椰子奶蓋好香!亦唔會太甜!真係啱晒鍾意椰子嘅朋友們!😍😍熱情果梳打係啱晒夏天飲嘅清新特飲,不過個人覺得冇乜特色,一般般嘅熱帶果汁嘅味道,但飲落的確好清涼,賣相亦吸引。⭐️⭐️總括嚟講係食物有心思,值得去打卡嘅餐廳。不過就係個人覺得呢個價錢嚟講食物嘅份量偏少,不過食一次兩次都係可以接受,用餐過程亦都係享受嘅
荔枝菠蘿紅咖喱大蝦💥🦐
藍蝶花菠蘿蟹肉炒飯🦀
蝶豆花椰子奶蓋🥥🦋
熱情果梳打
⭐️⭐️總括嚟講係食物有心思,值得去打卡嘅餐廳。不過就係個人覺得呢個價錢嚟講食物嘅份量偏少,不過食一次兩次都係可以接受,用餐過程亦都係享受嘅!