老馮茶居 (荃灣千色匯II)

Old Fung Tea House (KOLOUR • Tsuen Wan II)
2023-12-05 768 views
荃灣千色店嘅老馮茶居真係一間非常出色嘅地方!我今次叫咗外賣,佢哋嘅點心真係好精緻而且價錢都好合理。我最推薦嘅係佢哋嘅XO醬炒蘿蔔糕。呢個菜真係嚐到咗老馮茶居嘅獨特風味。蘿蔔糕炒得剛剛好,口感軟糯,而XO醬嘅香辣味道更加提升咗整體風味,令人回味無窮。另外,佢哋嘅鯪魚球同鮮蝦燒賣都非常出色。鯪魚球炸得金黃酥脆,每一口都有鮮美嘅鯪魚香味。鮮蝦燒賣則肉質鮮嫩多汁,皮薄包裹住豐富嘅鮮蝦內餡,真係令人垂涎欲滴。除咗以上兩款,我仲試咗薑汁撞奶、牛肉球同鮮竹卷等等。薑汁撞奶濃郁香滑,帶有微微辣味,一碗撞奶解渴又提神。牛肉球彈牙有嚼勁,肉質鮮嫩,入口即化。鮮竹卷則有清脆的口感,配上鮮美的內餡,非常美味。

TakeAway