2024-01-20 30 views
今晚約朋友攞返啲嘢,所以約咗佢喺旺角等,簡簡單單食個拉麵。平時成日都行經呢一間舖,今日都係第一次食。我哋叫咗個二人餐,包兩款拉麵同埋一個小食,個餐本身仲會再包多一隻糖心蛋。我自己揀咗個濃厚蝦湯拉麵,佢個湯底真係好香濃,再加埋啲炸香左嘅櫻花蝦,成個湯都好濃蝦味。朋友叫咗個係柚子鹽湯蜆肉拉麵,唔知係咪隔籬飯香,我比較鍾意佢呢個湯底,因為清甜好多,仲有勁多隻大大隻嘅蜆,都好鮮甜。無論你叫咩拉麵都好,都會跟咗兩塊大嘅叉燒,我幾鍾意佢呢一款慢煮叉燒,肉質好嫩,係將好食。而呢度嘅麵底係用咗幼麵,麵底煮得啱啱好,都爽口彈牙。想講佢呢度嘅糖心蛋真係好好食,好甜,又唔會太咸,咁樣計落嘅話其實每人食咗一隻。至於個小食就麻麻哋,因為一上枱嘅時候見到佢咋到黑晒,其實都有啲失望。不過好彩咬開嘅時候唔算太乾,肉質唔老,只係感覺熱氣咗啲。兩個人嘅二人餐為返$100左右,正常嘅價錢正常嘅質素。
今晚約朋友攞返啲嘢,所以約咗佢喺旺角等,簡簡單單食個拉麵。

平時成日都行經呢一間舖,今日都係第一次食。

而呢度嘅麵底係用咗幼麵,麵底煮得啱啱好,都爽口彈牙。

不過好彩咬開嘅時候唔算太乾,肉質唔老,只係感覺熱氣咗啲。

兩個人嘅二人餐為返$100左右,正常嘅價錢正常嘅質素。
2024-01-15
$113 (Dinner)